Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
500 γραμμάρια φράουλες ψιλοκομμένες
1 συσκευασία άνθος αραβοσίτου βανίλια
1 σφηνάκι λικέρ μαρασκίνο ή Κουαντρό
Ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τις ψιλοκομμένες φράουλες μαζί με το λικέρ και αφήνετε για 1 ώρα.
Σε ένα ταψί βάζετε ένα φύλλο λαδόκολλα και προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Τοποθετείτε το φύλλο σφολιάτας στο ταψί με τη λαδόκολλα, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι , τρυπήστε όλη την ζύμη. Ψήστε για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε το φύλλο από το φούρνο , αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά , και κόψτε κάθε φύλλο σε 3 μικρά ορθογώνια.

Πολτοποιήστε το μείγμα φράουλας στο μπλέντερ, προσθέστε το άνθος αραβοσίτου ανακατεύοντας και αφήνετε στην άκρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης