Υλικά

255 νιφάδες βρώμης.
125 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως.
45 γραμμάρια πίτουρο σιταριού.
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα.
1 1/ 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι της θάλασσας λεπτόκοκκο.
225 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο.
185 γραμμάρια ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο.
170 γραμμάρια σκούρα καφέ ζάχαρη.
2 μεγάλα αβγά.
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας.
285 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτέλεση

  • Βάλτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετήστε ένα φύλλο λαδόκολλας σ’ ένα ταψί.
  • Σ’ ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε τη βρώμη, το αλεύρι ολικής, το πίτουρο σίτου, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και αφήστε στην άκρη το μείγμα.
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπήστε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέστε τη ζάχαρη και χτυπήστε για 3 λεπτά. Προσθέστε στο μείγμα τα αβγά ένα – ένα και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τη βανίλια, ξύνοντας τις πλευρές του μπολ. Προσθέστε στο μείγμα τα αλεύρια και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια ρίξτε τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατέψτε και πάλι μέχρι να γίνει μια απλή ζύμη.
  • Χρησιμοποιήστε ένα κουταλάκι του γλυκού και κάντε τη ζύμη μπαλάκια. Τοποθετήστε τα μπισκότα στο ταψί και ψήστε τα στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν για άλλα 10 λεπτά και σερβίρετε.

Η συνταγή βγάζει περίπου 20 μεγάλα μπισκότα. Καλή απόλαυση!

Πηγή: govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης