Υλικά

200 γραμμάρια αλεύρι χωρίς γλουτένη ή 200 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα θρυμματισμένη με 2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας stevia σε σκόνη ή 5 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
100 γραμμάρια καρύδια, ψιλοκομμένα
4 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα της επιλογής
200ml νερό
50ml ηλιέλαιο
1 πρέζα αλάτι
7 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για την επικάλυψη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

100 γραμμάρια σκούρα σοκολάτα, ψιλοκομμένη
νιφάδες καρύδας

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς, και ρυθμίστε τη σχάρα στη μέση του φούρνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βάλτε όλα τα υλικά εκτός από αυτά που θα χρησιμοποιήσετε για την επικάλυψη και τα καρύδια σε ένα μούλτι και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε ψιλοκομμένα καρύδια, ανακατέψτε για δύο φορές ακόμα.

Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα τετράγωνο ταψί διαστάσεων 35 x 15 εκ.

Στη συνέχεια απλώστε το μείγμα brownies μέσα στο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.

Για την επικάλυψη

Πέντε λεπτά πριν βγάλετε από τον φούρνο τα brownies ρίχνετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα να λιώσει.
Αφού κρυώσει λίγο, πασπαλίστε με τριμμένη καρύδα και σερβίρετε.

*Αν χρησιμοποιήσετε αμυγδαλόψιχα αντί για αλεύρι χωρίς γλουτένη, τότε χτυπήστε την αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη μαζί με 2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη.

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης