Συστατικά:
Για το παντεσπάνι

250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. σπορέλαιο
250 ml χλιαρό νερό
¼ κ.γ. σόδα
½ φακ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. γεμάτες κακάο
100 γρ. κουβερτούρα, χοντροκομμένη
350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
½ σιρόπι βανίλια
1 κ.σ. κονιάκ

Για το γλάσο
700 γρ. μαργαρίνη soft
250 γρ. άχνη ζάχαρη
100 γρ. κακάο
4 κ.σ. κονιάκ
1 κ.γ. σιρόπι βανίλια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το σιρόπι
150 γρ. maple syrup
50 γρ. κονιάκ ή λικέρ πορτοκάλι

Για τη μαρμελάδα

500 γρ. βύσσινο (1 βαζάκι)

Για το σερβίρισμα

50 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη στον τρίφτη ή στο πίλερ ή με μαχαίρι

Μέθοδος εκτέλεσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το παντεσπάνι

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με το σύρμα το νερό, τη σόδα και το κακάο μέχρι να σπάσει τελείως το κακάο.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, τη βανίλια και το κονιάκ. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Προσθέτουμε την κουβερτούρα μας, αφού τη χοντροκόψουμε σε ένα μπολ, μαζί με το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε.Ρίχνουμε το περιεχόμενό τους ενός μπολ στο άλλο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Βουτυροκακαώνουμε μια στρογγυλή φόρμα 23-25 εκ. με αποσπώμενη βάση και ρίχνουμε όλο το μείγμα μέσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.

Αφαιρούμε το παντεσπάνι και δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι στο κέντρο να ελέγξουμε αν έχει ψηθεί. Αν βγει καθαρό, το παντεσπάνι είναι εντάξει.

Το σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει καλά για μισή ώρα. Στη συνέχεια, με ένα πριονωτό μαχαίρι κόβουμε οριζόντια σε τρία ίσα μέρη το παντεσπάνι μας και το αφήνουμε στην άκρη.

Για το γλάσο

Στο μίξερ με το φτερό ανακατεύουμε το κακάο με την άχνη και ρίχνουμε και τη μαργαρίνη χτυπώντας σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Με το που δέσουν τα υλικά, προσθέτουμε τη βανίλια και το κονιάκ και χτυπάμε μέχρι το μείγμα μας να πάρει μια απαλή υφή. Όσο χτυπάμε σταματάμε το μίξερ και με μια σπάτουλα μαζεύουμε και το μείγμα στα τοιχώματα να ανακατευτεί κι αυτό.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης