Ο διάσημος σεφ Jamie Oliver σού αποκαλύπτει όλα εκείνα τα tips αλλά και τα λάθη που κάνεις με δημοφιλή φαγητά.

Μπριζόλα

Ποτέ, μα ποτέ, δεν τη μαγειρεύεις απευθείας από το ψυγείο. Πάντα θα τη βγάζεις για τουλάχιστον μία ώρα πριν, διαφορετικά θα γίνει σφιχτή και σκληρή. Επίσης, δεν χρειάζεται να φοβάσαι το κόκκινο χρώμα. Το medium rare μπορεί να αναδείξει τη γεύση, τα αρώματα και την τέλεια υφή ενός καλού κρέατος. Φρόντισε μόνο η φωτιά να είναι δυνατή και να γυρίζεις την μπριζόλα ανά 30”. Ένα μυστικό είναι να την αφήσεις να αναπαυθεί για λίγα λεπτά μετά το ψήσιμο, ώστε τα υγρά που έχουν μείνει μέσα της να επανασυνδεθούν με τους ιστούς και να μη φύγουν, ως ζουμί, στο πιάτο σου…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης