Το παγωτό γιαούρτι με βατόμουρα είναι μια εξαιρετική επιλογή για την άνοιξη και το καλοκαίρι. Μάθετε πώς να το παρασκευάζετε στη συνταγή που ακολουθεί:

Υλικά

200 γραμμάρια ζάχαρη
400 γραμμάρια βατόμουρα πολτοποιημένα + 1 κούπα βατόμουρα κομμένα σε κομμάτια
2 αβγά μεσαίου μεγέθους (προαιρετικά)
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι σακούλας
400 ml πλήρες γάλα με λιπαρά
200 ml κρέμα γάλακτος με λιπαρά

Εκτέλεση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
  • Πλένουμε καλά τα βατόμουρα και τα καθαρίζουμε.
  • Ρίχνουμε τα βατόμουρα στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τα πολτοποιούμε. Αδειάζουμε τον πολτό τους σε ένα μπολ.
  • Βάζουμε τα αβγά και τη ζάχαρη σε μια λεκάνη, και τα χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά.
  • Αμέσως μετά αδειάζουμε στο μπολ το γάλα και την κρέμα γάλακτος, και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά ακόμη.
  • Αδειάζουμε στη λεκάνη και τον πολτό από τα βατόμουρα μαζί με το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Στη συνέχεια δουλεύουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή μας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή μας.
  • Μόλις το παγωτό ετοιμαστεί από την παγωτομηχανή, προσθέτουμε τα κομμάτια βατόμουρου και το ρίχνουμε σε ένα μπολ και έπειτα το βάζουμε στην κατάψυξη. Το αφήνουμε για τουλάχιστον δύο ώρες προτού το καταναλώσουμε.
  • Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, τότε ανακατεύουμε το μείγμα και το παγώνουμε για 6 ώρες στην κατάψυξη, ανακατεύουμε με ένα πιρούνι κάθε 45 λεπτά για 4 φορές.

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης