Υλικά:

2 κουτιά γάλα εβαπορέ αδιάλυτο

1 κουτί μεταλλικό σαντιγύ (Morfat ή Ermol)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

λίγο βούτυρο γάλακτος

1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και καθαρισμένα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

βανίλια άρωμα

Εκτέλεση:

Ποιος και ποια έχει αντίρρηση ότι κάθε καλοκαίρι αρχίζει μια γευστική μάχη χωρίς νικητές και νικημένους; Όχι μη βάζετε με το νου σας τη μάχη με τις θερμίδες και τα περιττά κιλά. Εννοώ την μάχη για την ανεύρεση του πιο γευστικού και του πιο απολαυστικού παγωτού που θα μας κρατήσει δροσερή και ένοχη συντροφιά όλο το καλοκαίρι.

Και μη μου πείτε πως δεν είναι «ένοχη» συντροφιά αφού το παγωτό από τον Μάρκο Πόλο που το έφερε πρώτος από την Κίνα παρέμεινε ένας καλοκαιρινός πειρασμός για όλες τις ηλικίες. Χαλάλι του όμως. Ας αφεθούμε λοιπόν στην μεγάλη πρόκληση και την δυναμική απόλαυση με την λεπτή και δροσερή γεύση που φρεσκάρει τον ουρανίσκο, δοκιμάζοντας μάλιστα την πιο εύκολη σπιτική συνταγή που σας προτείνουμε.

Βάζουμε τα κουτιά το γάλα στην κατάψυξη για 3 ώρες περίπου…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης