Συνδυάζονται οι ταλιατέλες με τον καπνιστό σολομό και την κρέμα γάλακτος; Φυσικά! Μάθετε πώς στη συνταγή που ακολουθεί…

Υλικά

400 γραμμάρια ταλιατέλες
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 καυτερή κόκκινη πιπεριά
200 γραμμάρια καπνιστό σολομό
2 κουταλιές της σούπας άνηθο
αλάτι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα βράζετε τις ταλιατέλες «al dente» για περίπου 6 λεπτά σε άφθονο αλατισμένο νερό και έπειτα τα στραγγίζετε.
  • Εν τω μεταξύ ψιλοκόβετε τον σολομό σε λεπτές μικρές λωρίδες, ξύνετε τη φλούδα του λεμονιού και ψιλοκόβετε τον άνηθο και την πιπεριά.
  • Βάλτε στη φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι με το βούτυρο και όταν λιώσει, ρίξτε τον σολομό, την πιπεριά και σοτάρετε για 4 λεπτά.
  • Ρίξτε τις ταλιατέλες στο τηγάνι, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε. Συμπληρώστε τον άνηθο και το ξύσμα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  • Αφήστε τα ζυμαρικά για 5 λεπτά στη φωτιά, ανακατεύοντάς τα με δύο ξύλινες πιρούνες.
  • Σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης