Τα λαχανικά του χειμώνα παντρεύονται σε ένα αφράτο και ζουμερό σουφλέ

Υλικά
1 μικρό κουνουπίδι (800 γρ. περίπου)
600 γρ. μπρόκολο
2 πιπεριές Φλωρίνης μέτριες ή 1 μεγάλη
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 φακελάκια για έτοιμη μπεσαμέλ
1½ λίτρο γάλα
3 αβγά, χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια
250 γρ. τυρί καπνιστό τυρί της επιλογής σας, τριμμένο
αλάτι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτέλεση
Χωρίζετε το μπρόκολο και το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και τα αφήνετε σε νερό και ξύδι για 15 λεπτά. Τα ξεβγάζετε και τα ζεματάτε ξεχωριστά (πρώτα το κουνουπίδι και μετά το μπρόκολο) σε αλατισμένο νερό που βράζει για 5 λεπτά το καθένα. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε στην άκρη να στραγγίσουν.

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε με ελάχιστο ελαιόλαδο ελαφρά το πράσο και το κρεμμύδι και όταν μαλακώσουν, προσθέτετε το ελαιόλαδο και τις πιπεριές Φλωρίνης και κρατάτε το μείγμα στη φωτιά περίπου για 1 λεπτό. Τραβάτε το τηγάνι στην άκρη και αφήνετε να κρυώσουν.

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης