Όποια κι αν είναι η διάθεσή σας, τα επιστημονικά στοιχεία δεν μπορείτε να τα αμφισβητήσετε: η άσκηση σας κάνει να νιώθετε καλύτερα. Μάλιστα, ακόμα και τα μικρά διαλείμματα φυσικής δραστηριότητας μέσα στη μέρα μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων, όπως το στρες και τα νεύρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Vita, για να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, καλό είναι να προσαρμόζετε το πρόγραμμα γυμναστικής σας σε αυτό που νιώθετε και όχι το αντίστροφο, καθώς αν πιεστείτε να κάνετε πράγματα που δεν θέλετε, έχετε περισσότερες πιθανότητες να τραυματιστείτε. Εξίσου σημαντικό είναι όμως και το να μη χρησιμοποιείτε την έλλειψη διάθεσης ως δικαιολογία για να αποφύγετε το γυμναστήριο, γιατί συχνά νιώθουμε κουρασμένοι -όχι απαραίτητα σωματικά, αλλά πνευματικά-, όμως ακόμα και η παραμικρή δραστηριότητα τελικά μας βοηθάει να νιώσουμε καλύτερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν νιώθετε στρεσαρισµένοι

Η λύση είναι: Qigong. Πρόκειται για ένα σύστημα με ασκήσεις ψυχοπνευματικές και σωματικές που εξισορροπούν τη λειτουργία σώματος, νου και αναπνοής. Οι ασκήσεις αυτές βελτιώνουν τη ροή του Tσι ή Kι, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να ξεπερνά τα κάθε είδους ενεργειακά μπλοκαρίσματα. Γιατί; Ακόμα και η μικρής διάρκειας ενασχόληση με την κινεζική αυτή τεχνική φαίνεται να δρα αποτελεσματικά στη μείωση του στρες, σύμφωνα με έρευνα που μελέτησε την επίδραση της συγκεκριμένης προπόνησης στα επίπεδα του στρες σε νοσοκομειακό προσωπικό. Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξε και έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «American Journal of Chinese Medicine», η οποία έδειξε ότι στη διάρκεια μιας τέτοιας προπόνησης τα επίπεδα των β-ενδορφινών (φυσικές οπιούχες ουσίες με αναλγητική δράση) αυξήθηκαν σημαντικά, ενώ ακόμα και μετά το τέλος της συνεδρίας τα επίπεδα της ορμόνης ACTH (η οποία προκαλεί την έκκριση ορμονών του στρες) ήταν μειωμένα.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης