Αν και υπάρχουν ορισμένοι κανόνες σχετικά με το τί είναι υγιεινή διατροφή γενικότερα, οι διατροφικές ανάγκες μιας γυναίκας είναι πιο συγκεκριμένες από αυτές του άνδρα. Κι αυτό γιατί οι γυναίκες έχουν μοναδικές διατροφικές απαιτήσεις για να μπορούν να διατηρούν την ενέργεια και τη συγκέντρωσή τους, ιδιαίτερα καθώς μεγαλώνουν, δηλαδή πάνω από την ηλικία των 30 ετών. Ακολουθεί μια λίστα με τροφές που κάθε γυναίκα πρέπει να συμπεριλαμβάνει στην εβδομαδιαία διατροφή της, έτσι ώστε να παραμένει υγιής και σε φόρμα, ακόμη κι όταν ο χρόνος περνάει.

Πρωτεΐνη σόγιας Η πρωτεΐνη σόγιας που βρίσκεται σε προϊόντα όπως το τόφου και το γάλα σόγιας, βοηθά στην υγεία της καρδιάς και στη μείωση της “κακής” χοληστερόλης, ενώ είναι πλούσια σε φυτοθρεπτικά συστατικά. Προσπαθήστε να προσλαμβάνετε μέχρι 25 γραμ. πρωτεΐνη σόγιας ανά ημέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δημητριακά ολικής αλέσεως Τα δημητριακά ολικής άλεσης είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και επομένως μπορούν να βοηθήσουν άτομα που αντιμετωπίζουν πεπτικά προβλήματα (συχνά σε πολλές γυναίκες). Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε περισσότερα δημητριακά ολικής άλεσης στη διατροφή σας, όπως το καστανό ρύζι, οι νιφάδες πίτουρου, το ψωμί ολικής άλεσης, το κριθάρι και η κινόα.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης