Η γνώση των γιαγιάδων μας αποκτά επιστημονική υπόσταση και μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε καθημερινά μικροπροβλήματα υγείας.

Διαβάστε παρακάτω απλά υλικά που μπορούν να θωρακίσουν την υγεία σας και να σας δώσουν τις λύσεις που ψάχνετε στο φαρμακείο της γειτονιάς σας. Δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο, παρά μόνο υλικά που βρίσκονται στο σπίτι σας.

Βασιλικός πολτός για την ευρυαγγεία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια μάσκα με βασιλικό πολτό θα «ηρεμήσει» την ευρυαγγεία στο πρόσωπο, περιορίζοντας τα κόκκινα σημαδάκια. Φτιάξτε μια μάσκα λιώνοντας ένα κομμάτι μπανάνας και αναμειγνύοντάς το με μια κουταλιά βιολογικό ελαιόλαδο και ένα μικρό κομμάτι (στο μέγεθος ενός φουντουκιού) βασιλικό πολτό. Απλώστε μια λεπτή στρώση από τη μάσκα στα σημεία που αντιμετωπίζετε το πρόβλημα και την αφήνετε να δράσει για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεβγάζετε με δροσερό νερό και σκουπίζετε ταμποναριστά.

Ξίδι για τις ημικρανίες

Μια κομπρέσα με ξίδι μπορεί να σας ανακουφίσει σε μια κρίση ημικρανίας, στην περίπτωση που θέλετε να αποφύγετε τη λύση του παυσίπονου. Την ακουμπάτε στο μέτωπό σας και δένετε ένα μαντίλι γύρω από το κεφάλι για να τη σταθεροποιήσετε. Tο ξίδι, λόγω της ζύμωσης που έχει υποστεί, περιέχει οξικό οξύ, μια ουσία που συμβάλλει στην αποσυμφόρηση των αιμοφόρων αγγείων, καταπολεμώντας την υπεραιμία και ανακουφίζοντας από τον πόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης