Οι άνθρωποι που συστηματικά κοιμούνται πολύ, περισσότερες από οκτώ ώρες κάθε βράδυ, μπορεί να αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Συνήθως οι επιστήμονες προειδοποιούν για τα πιθανά προβλήματα από την αϋπνία, αλλά η νέα μελέτη αναδεικνύει τον κίνδυνο από τον πολύ ύπνο. Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Γιούε Λενγκ του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Neurology” της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, μελέτησαν στοιχεία για περίπου 9.700 άτομα με μέση ηλικία 62 ετών, που δεν είχαν ποτέ πάθει εγκεφαλικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επιστήμονες κατέγραψαν τις συνήθειες ύπνου των συμμετεχόντων στη διάρκεια της έρευνας, που διήρκεσε σχεδόν δέκα χρόνια και στη διάρκεια της οποίας 346 άνθρωποι έπαθαν εγκεφαλικό (θανατηφόρο ή όχι). Σχεδόν επτά στους δέκα ανθρώπους κοιμούνταν έξι έως οκτώ ώρες, ενώ ένας στους δέκα πάνω από οκτώ. Αυτοί που κοιμούνται πάνω από οκτώ ώρες ή κάτω από έξι, είναι κυρίως ηλικιωμένοι, γυναίκες και άτομα όχι δραστήρια σωματικά.

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης