Mια δίαιτα πλούσια σε λίπη και φτωχή σε υδατάνθρακες, η κετογονική δίαιτα, λειτουργεί θεραπευτικά, κυρίως σε παιδιά με επιληψία ανθεκτική στα φάρμακα.

«Πρόκειται για μια δίαιτα που αποτελεί θεραπευτική επιλογή για ασθενείς κάθε ηλικίας με διάφορα επιληπτικά σύνδρομα και συστήνεται σε παιδιά κυρίως με επιληψία και αυτισμό όταν τα φάρμακα δεν έχουν αποτέλεσμα. Αυτός είναι και ο λόγος που τα τελευταία χρόνια εφαρμόζεται όλο και περισσότερο, παγκοσμίως» εξηγεί, ο καθηγητής Παιδιατρικής – Παιδονευρολογίας στο ΑΠΘ, διευθυντής της Δ΄ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Ευαγγελίου, με αφορμή ημερίδα, με θέμα: «Η κετογονική δίαιτα και οι εφαρμογές της στις παθήσεις του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος», που πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαΐου στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Παράλληλα, επισημαίνει ότι η κετογονική δίαιτα έχει σημαντικά πλεονεκτήματα αλλά πρέπει πάντα να ακολουθείται με ιατρική επίβλεψη και για χρονικό διάστημα μέχρι δυο χρόνων διότι διαφορετικά, είναι πιθανό να παρουσιαστούν παρενέργειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του «Παπαγεωργίου» πρωτοπορώντας εφαρμόζει την κετογονική δίαιτα σε ασθενείς από διάφορες χώρες (Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία, Αυστρία και η Γαλλία) και κυρίως σε επιληπτικά παιδιά για περισσότερο από μία δεκαετία και έχει αναπτύξει συνεργασία με γιατρούς του αμερικανικού πανεπιστημιακού νοσοκομείου Johns Hopkins, το Harvard Medical School της Βοστόνης και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Great Ormond Street του Λονδίνου. Επιπλέον, έχει συνεισφέρει στην μελέτη για την κετογονική δίαιτα και τα αποτελέσματά της και για τον λόγο αυτό έχει βραβευτεί, κατακτώντας παγκόσμια διάκριση.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης