Μια σούπα μπορεί να αποτελέσει ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα, υψηλής διατροφικής αξίας, για τις κρύες φθινοπωρινές και χειμερινές μέρες.

Ειδικότερα, επιλέγοντας μια πηγή πρωτεΐνης χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, όπως ψάρι, κοτόπουλο, άπαχα μέρη κόκκινου κρέατος ή και όσπρια, προσθέτοντας ποικιλία λαχανικών κι ένα αμυλούχο ως συστατικό της σούπας (ρύζι, ζυμαρικά, τραχανάς κλπ.) ή σαν συνοδευτικό (ψωμί, παξιμάδια, κρουτόν κλπ.), δημιουργούμε ένα ολοκληρωμένο γεύμα που προσφέρει πλήθος απαραίτητων θρεπτικών συστατικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, μια σούπα με την παραπάνω «σύνθεση» είναι πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, φυτικών ινών και πολύτιμων βιταμινών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων και αντιοξειδωτικών, τα οποία διαφοροποιούνται ανάλογα με το είδος των λαχανικών και άλλων υλικών που προστίθενται. Έτσι, καταναλώνοντας συστηματικά σούπες στις οποίες εναλλάσσονται διαφορετικά είδη κρέατος ή ψαριού και ποικιλία λαχανικών από όλες τις χρωματικές «ομάδες», μπορούμε να εμπλουτίσουμε το χειμερινό μας διαιτολόγιο με πλήθος απαραίτητων θρεπτικών συστατικών.

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης