Οι γυναίκες βαριούνται το σεξ πιο εύκολα από τους άνδρες

Οι γυναίκες βαριούνται το σεξ πιο εύκολα από τους άνδρες
Σύμφωνα με νεότερη έρευνα φαίνεται ότι οι γυναίκες έχουν υπερδιπλάσια πιθανότητα από ό,τι οι άνδρες σε μια σχέση ή σε ένα γάμο να χάσουν το ενδιαφέρον τους για το σεξ.

Η έρευνα μας έρχεται από τη Βρετανία και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο BMJ Open.

Η μελέτη επιβεβαιώνει δύο πράγματα που μάλλον είναι ήδη γνωστά: αφενός ότι όσο περνάει ο χρόνος, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες νιώθουν λιγότερο πάθος για τον ή τη σύντροφό τους και αφετέρου ότι οι γυναίκες χάνουν πιο γρήγορα το ενδιαφέρον τους να κάνουν σεξ.

Οι ηλικίες που εκδηλώνεται αυτή η έλλειψη ενδιαφέροντος, διαφέρουν για  τα δύο φύλα. Οι άντρες λίγο νωρίτερα, κυρίως μεταξύ 35-44 ετών, ενώ για τις γυναίκες εμφανίζεται μεταξύ 55-64 ετών.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη Δρ Σίνθια Γκράχαμ του Κέντρου Ερευνών Σεξουαλικής Υγείας του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον, ανέλυσαν τις απόψεις περίπου 5.000 ανδρών και 6.700 γυναικών.

Διαπιστώθηκε ότι τα προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας, η συναισθηματική αποξένωση του ζευγαριού, αλλά και η παρουσία μικρών παιδιών στο σπίτι, παίζουν σημαντικό ρόλο στην απώλεια ενδιαφέροντος για το σεξ, ιδίως για τις γυναίκες.

Στη μελέτη το 15% των ανδρών και το 34% των γυναικών δήλωσαν ότι είχαν μειωμένο ενδιαφέρον για σεξ επί τουλάχιστον τρεις μήνες μέσα στο έτος. Ειδικά οι γυναίκες ανέφεραν ότι μπορεί να αρχίσουν να αδιαφορούν για το σεξ με το σύντροφό τους, «αν δεν μοιράζονται το ίδιο επίπεδο σεξουαλικού ενδιαφέροντος, ούτε τις ίδιες σεξουαλικές προτιμήσεις».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017, 13:35