Η σοκολάτα είναι σίγουρα μια από τις μεγαλύτερες διατροφικές «αδυναμίες» σχεδόν όλων των ανθρώπων και λίγο περισσότερο των γυναικών.

Η δρ Debra Millar, επικεφαλής έρευνας για τις ιδιότητες της μαύρης σοκολάτας, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Chemistry Central Journal», υποστηρίζει ότι το κακάο πρέπει να χαρακτηριστεί από τους διατροφολόγους ως «υπερτροφή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην έρευνά της διαπίστωσε ότι το κακάο περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά και φλαβονόλες από τους χυμούς φρούτων -συμπεριλαμβανομένων και εκείνων από γνωστές υπερτροφές, όπως τα μούρα, τα κράνμπερι και τα ρόδια.

Βέβαια, δεν είναι όλες οι σοκολάτες το ίδιο. Έρευνες έχουν επιβεβαιώσει ότι η μαύρη σοκολάτα είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες με τη σειρά τους εξασθενούν το ανοσοποιητικό σύστημα. Ωστόσο, σε αντίθεση με τη μαύρη σοκολάτα, η σοκολάτα γάλακτος περιέχει μικρό ποσοστό από τον αρχικό καρπό του κακάο, καθώς κατά κανόνα αραιώνεται κατά την παρασκευή της με στερεά γάλακτος, ζάχαρη και κρέμα.

Σε γενικές γραμμές, όσο πιο πολύ κακάο περιέχει μια σοκολάτα, τόσες περισσότερες φλαβονόλες έχει και τόσο καλύτερη είναι για την υγεία σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πόσο καλή ακριβώς, μπορείτε να το διαπιστώσετε μόνοι σας, διαβάζοντας παρακάτω για τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο καταπολεμάει τέσσερις πολύ σοβαρές ασθένειες.

Κακάο και καρκίνος

Το πενταμερές, μια ένωση που βρίσκεται στο κακάο, έχει αποδειχτεί ότι συμβάλλει στον περιορισμό της εξάπλωσης των καρκινικών κυττάρων σε όλο το σώμα. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Molecular Cancer Therapeutics» έδειξε ότι μειώθηκε η εξάπλωση καρκινικών κυττάρων του μαστού σε ασθενείς που ακολούθησαν αγωγή με πενταμερές.

Σοκολάτα και άνοια

Η κατανάλωση δύο φλιτζανιών ζεστής σοκολάτας μπορεί να βελτιώσει τη νοητική υγεία και την κυκλοφορία του αίματος στους ηλικιωμένους. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Neurology» έδειξε ότι μεταξύ 60 ατόμων με μέσο όρο ηλικίας 73 ετών, που έπιναν δύο κούπες σοκολάτα καθημερινά, ούτε ένα δεν παρουσίασε σημάδι εμφάνισης ή αύξησης της άνοιας, ενώ, ταυτόχρονα, 18 άτομα που εμφάνιζαν κακή κυκλοφορία στο αίμα κατά την έναρξη της μελέτης είχαν 8% αύξηση στη ροή του αίματος αφότου έπιναν ζεστή σοκολάτα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης