Οι έγκυες που κάνουν διατροφή με άφθονα φρούτα, λαχανικά και πλήρη δημητριακά, ενώ παράλληλα πίνουν πολύ νερό, έχουν σημαντικά μειωμένο κίνδυνο να γεννήσουν πρόωρα, σύμφωνα με μια νέα σκανδιναβική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές από τη Σουηδία, τη Νορβηγία και την Ισλανδία, με επικεφαλής τη Λίντα Έγκλουντ-Έγκε της σουηδικής Ιατρικής Ακαδημίας Σαλγκρένσκα του Γκέτεμποργκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal», ανέλυσαν στοιχεία πρόωρων τοκετών μεταξύ περίπου 66.000 γυναικών, από τις οποίες οι 3.500 ή το 5,3% είχαν γεννήσει πρόωρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μελέτη έδειξε σημαντική μείωση της πιθανότητας πρόωρης γέννας, ιδίως για όσες γυναίκες έκαναν το πρώτο παιδί τους εφόσον ακολουθούσαν την παραπάνω διατροφή. Επίσης, μειωμένο κίνδυνο -αλλά σε μικρότερο βαθμό- είχαν και όσες έκαναν πιο παραδοσιακή διατροφή με πολλές βραστές πατάτες, ψάρια και μαγειρεμένα λαχανικά.

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης