Ένας από τους τρόπους «διαχείρισης» του άγχους σήμερα είναι η yoga. Και από ότι λένε όσες κι όσοι ασχολούνται, είναι λειτουργικός. Τώρα για την εξάσκηση της αγαπημένης τους γυμναστικής έχουν ως βοηθό ένα κολάν, που δίνει feedback σε όποιον το φορά όσον αφορά τις στάσεις που παίρνει στη yoga.

Πέντε αισθητήρες είναι ενσωματωμένοι στο υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο. Μέσω Bluetooth, αυτοί είναι συνδεδεμένοι με εφαρμογή στο έξυπνο κινητό για να προσδιοριστεί επακριβώς σε πια στάση yoga βρίσκεται αυτός που φορά το κολάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εφαρμογή, με δονήσεις δίνει feedback στα σημεία του σώματος που πρέπει να προσαρμόσει αυτός που κάνει yoga, ώστε να βελτιώσει τη στάση του σώματός του.

Η ενέργεια για τις δονήσεις δίνεται από μπαταρία, η οποία είναι στερεωμένη πίσω από το γόνατο. Και, βεβαίως, οι δονήσεις ποικίλουν, ανάλογα με τον βαθμό προσαρμογής του σώματος που απαιτεί η σωστή στάση.

Η σχεδιάστρια Μπίλι Ουαϊτχάουζ – και εκ των ιδρυτών της εταιρείας που κατασκεύασε το κολάν – τόνισε πως «το άγγιγμα, που ήταν πάντα το επίκεντρο στη δραστηριότητα της εταιρείας μας, είναι παράγοντας-κλειδί στο πώς οι δάσκαλοι διδάσκουν γιόγκα», και ενημέρωσε ότι συνεργάστηκαν με πάνω από πενήντα yogi για να εξελίξουν την εφαρμογή για το κινητό και να κατανοήσουν τις αναγκαίες προσαρμογές που απαιτούνται για κάθε στάση στη yoga.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το κολάν δίνει το απαλό άγγιγμα του δασκάλου σας στη γιόγκα» επιμένει η Μπίλι και πληροφορεί ότι η εταιρεία σχεδιάζει να διερευνήσει, του χρόνου, την πιθανότητα χρήσης παρόμοιου συστήματος σε άλλα ρούχα, για τις ανάγκες άλλων αθλημάτων.

Πριν τέσσερα χρόνια, είχε κάνει το ντεμπούτο της με δονούμενα εσώρουχα, για ζευγάρια που είναι σε μακρόχρονες σχέσεις. Είχε τότε συνεργαστεί με γνωστή μάρκα προφυλακτικών.

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης