Η ηλεκτροπληξία, τα εγκαύματα και το πέσιμο από τη σκάλα είναι τα συχνότερα ατυχήματα των ηλεκτρολόγων εν ώρα εργασίας, ενώ τα πεσίματα από τη σκάλα ή από ύψος έχουν το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας και τα περισσότερα προβλήματα αποκατάστασης.

Κρίσιμο για τη ζωή ενός τραυματία είναι το χρονικό διάστημα από τον τραυματισμό μέχρι να φτάσει επί τόπου κάποιο ασθενοφόρο, γιατρός ή άλλος ειδικός. Οδηγίες για την καλύτερη διαχείριση της κατάστασης αυτής έδωσαν γιατροί και διασώστες του ΕΚΑΒ, κατά τη διάρκεια ημερίδας που διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν. Θεσσαλονίκης (ΣΕΗΘ) και το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφεραν η γιατρός του ΕΚΑΒ Ολυμπία Νικολαΐδου και οι διασώστες Ιωάννης Ακαλίδης, Δημήτριος Βέλλιος και Ευάγγελος Μαντζικόπουλος, οποιοσδήποτε βρεθεί στη θέση εκείνου που πρέπει να βοηθήσει έναν τραυματία, θα πρέπει κατ’ αρχάς να βεβαιωθεί ότι δεν κινδυνεύει και η δική του ασφάλεια, ενώ οφείλει να παραμείνει ήρεμος και να εμψυχώσει το θύμα ώστε να παραμείνει στη ζωή μέχρι να φτάσει ιατρική βοήθεια.

Ειδικότερα, καλώντας το 166 ή το 112 θα πρέπει να δώσει σαφείς πληροφορίες για το τι συμβαίνει, σε ποιο σημείο ακριβώς, πόσοι είναι οι πάσχοντες, ποιος καλεί στο τηλέφωνο και ποιος είναι ο αριθμός του. Δεν θα πρέπει να κλείσει το τηλέφωνο πρώτος και δεν θα πρέπει να μετακινήσει το θύμα παρά μόνο αν υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω τραυματισμού.

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης