Tο να παραμένεις μόνη σου για ένα σεβαστό χρονικό διάστημα μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγεία σου. Δείτε πώς η παρατεταμένη μοναξιά μπορεί να επηρεάσει, πέρα από την ψυχική, και τη σωματική σου υγεία.

Δεν φροντίζεις τον εαυτό σου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έρευνες έχουν δείξει κάτι που ίσως ποτέ να μη σκεφτόσουν, όμως πολλές φορές συμβαίνει. Όταν είσαι μόνη σου, είναι πιο πιθανό να τρως περισσότερο ανθυγιεινά, αφού μπορεί να επιλέγεις να περνάς τα μοναχικά σου βράδια παραγγέλνοντας απέξω ή δοκιμάζοντας τις δυνατότητές σου στη μαγειρική. Επιπλέον, όταν κάποιος μαγειρεύει και για άλλους, προσπαθεί να δημιουργεί ένα πιο ολοκληρωμένο γεύμα, που περιέχει όλα τα είδη θρεπτικών συστατικών. Όταν είσαι μόνη σου, απλώς τρως οποιοδήποτε πρόχειρο γεύμα βρεθεί μπροστά σου.

Είσαι πολύ συχνά άκεφη

Σύμφωνα με έρευνες, όσο περισσότερη μοναξιά νιώθεις, τόσο πιο πιθανό είναι να παρουσιάσεις καταθλιπτικά συμπτώματα. Όταν είσαι μόνη, οι ορμόνες που σχετίζονται με το στρες, όπως η κορτιζόλη, αρχίζουν να ενεργοποιούνται, κάτι που μπορεί να σε οδηγήσει τελικά σε κατάθλιψη. Η καλύτερη αντιμετώπιση; Φυσικά, η κοινωνική αλληλεπίδραση, που μπορεί να έχει εξίσου ευεργετικά αποτελέσματα με τη λήψη αντικαταθλιπτικών. Βγες, γνώρισε κόσμο, μίλα με τους ανθρώπους. Και ποτέ δεν ξέρεις πού μπορεί να καταλήξει!

Είσαι πιο επιρρεπής σε καρδιακές παθήσεις

Έρευνες του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ έχουν αποδείξει πως τα άτομα μέσης ηλικίας, που δεν έχουν κάποιο σύντροφο, παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών νόσων, που φθάνει ακόμα και το 24%. Αυτό μπορεί να συμβαίνει για δύο κυρίως λόγους. Από τη μία, ένα μοναχικό άτομο είναι πιο επιρρεπές στις επιπτώσεις του στρες, αφού δεν έχει κάποια σταθερή κοινωνική και συναισθηματική στήριξη, πράγμα που αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης καρδιακών παθήσεων. Από την άλλη, όταν είσαι μόνη, είναι πιθανότερο να είσαι σωματικά λιγότερο ενεργή ή να μην τρως σωστά. Και στην τελική, αν δεν αισθάνεσαι καλά και αναβάλλεις την επίσκεψή σου στον γιατρό, ο σύντροφός σου σίγουρα θα επιμείνει μέχρι τελικά να σε πείσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης