Άραγε, υπάρχει λογική εξήγηση για το πόσο επηρεάζεται η ψυχολογία μας όταν η μέρα μικραίνει ή απλώς είμαστε όλοι παιδιά του ήλιου; Η αλήθεια είναι πως η επιστήμη έχει δώσει απάντηση σε αυτό το ερώτημα, καθώς, όταν οι μέρες μικραίνουν, ενεργοποιούνται ένζυμα που απορροφούν τη σεροτονίνη, την ορμόνη που ρυθμίζει τη διάθεσή μας.

Υπάρχουν, όμως, τρόποι αντιμετώπισης της μελαγχολίας που μας πιάνει τους χειμερινούς μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ό,τι αφαιρούν τα ένζυμα, αναπλήρωσέ το με φυσική δραστηριότητα.

Ακόμα και η πιο ελαφριάς μορφή άσκηση (όπως μία ώρα χαλαρό περπάτημα) είναι αρκετή για να μας χαλαρώσει και να μας δώσει χαρά.

Γέμισε τη διατροφή σου με βιολογικά και μη επεξεργασμένα τρόφιμα

Η ζάχαρη, το αλεύρι και τα πρόσθετα γλυκαντικά στα τρόφιμα συνδέονται με τις φλεγμονές και την πτώση της ενέργειας και της διάθεσης. Μια διατροφή πλούσια σε καλά λιπαρά και σύνθετους υδατάνθρακες, όπως ελαιόλαδο, αβοκάντο, μαύρη σοκολάτα και καστανό ρύζι, κρατά τη σεροτονίνη σε καλά επίπεδα.

Αφέσου στη χαλαρωτική διαδικασία του μαγειρέματος

Ένας από τους λόγους για τους οποίους μελαγχολούμε τον χειμώνα είναι επειδή «κλεινόμαστε» στο σπίτι από νωρίς. Αντί να εμπιστευθούμε ένα ακόμα βραδινό γεύμα στα delivery, μπορούμε να ψάξουμε μια συνταγή που να μας κεντρίζει το ενδιαφέρον, να κάνουμε μια μικρή στάση στο σούπερ μάρκετ επιστρέφοντας σπίτι από το γραφείο και να προσθέσουμε στο βαρετό, καθημερινό βράδυ μια δημιουργική, χαλαρωτική και νόστιμη διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης