Η οστεοαρθρίτιδα (φθορά της άρθρωσης) και η ρευματοειδής αρθρίτιδα (φλεγμονή με έντονο οίδημα) μπορεί να προκαλέσουν πρωινή δυσκαμψία. Τα συμπτώματα δυσκαμψίας διαρκούν από 10-15 λεπτά έως και περισσότερο από 1 ώρα. Η δυσκαμψία εξαφανίζεται συνήθως με την φυσιολογική κίνηση του σώματος.

Σας είναι δύσκολο να σηκωθείτε το πρωί από το κρεβάτι, λόγω δυσκαμψίας και έντονου πόνου στις αρθρώσεις; Μήπως χρειάζεται το σώμα σας χρόνο για να «ζεσταθεί», πριν μπορέσετε να εκτελέσετε τις δραστηριότητες της ημέρας; Εάν οι απαντήσεις σας είναι «ναι», δεν είστε μόνοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρωινή δυσκαμψία στην πλάτη, στα γόνατα ή/και στα πόδια αποτελεί ένα κοινό παράπονο, που αναφέρεται συνήθως από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Η αιτιολογία της είναι ότι, απλά, μεγαλώνουν.

«Όσο περνούν τα χρόνια, οι χόνδροι των αρθρώσεων, οι ιστοί, οι τένοντες, οι μύες, οι σύδεσμοι, χάνουν ένα μέρος της ελαστικότητάς τους κι αυτό συμβάλλει στην πρωινή δυσκαμψία» επισημαίνει ο φυσιοθεραπευτής, Dr manual medicine, επιστημονικός συνεργάτης Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Γουδέβενος.

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης