Έρευνες αναφέρουν ότι σχεδόν το 80% των καρδιακών παθήσεων μπορεί να προβλεφθεί με μικρές καθημερινές αλλαγές. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια σιωπηλά σημάδια που πρέπει να μας προϊδεάσουν ότι οι αρτηρίες μας ενδεχομένως να είναι φραγμένες.

Στυτική δυσλειτουργία

Οι άνδρες έχουν ένα ενσωματωμένο σύστημα προειδοποίησης για τη σιωπηλή στεφανιαία νόσο. Η αδυναμία ή η δυσκολία στυτικής λειτουργίας ενδεχομένως να είναι ένα σημάδι φραγμένων αρτηριών στην πύελο, ενδείξεις μιας επικείμενης καρδιακής προσβολής.

Υπάρχουν, κατά μέσον όρο, τρία έως πέντε έτη μεταξύ της έναρξης των στυτικών δυσλειτουργιών και της διαπίστωσης της στεφανιαίας νόσου. Χρόνος ικανός για να εντοπίσει ο γιατρός σας το πρόβλημα και να εργαστείτε από κοινού για την πρόληψη των καρδιακών ζητημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φαλάκρα

Σε μια νέα εμπεριστατωμένη μελέτη, που διεξήχθη σε σχεδόν 37.000 άνδρες, η έντονη φαλάκρα στην κορυφή του κεφαλιού προέβλεψε την παρουσία σιωπηλών ενδείξεων για φραγμένες αρτηρίες σε οποιαδήποτε ηλικία.

Σε μια ξεχωριστή μελέτη, που έγινε σε περισσότερα από 7.000 άτομα (συμπεριλαμβανομένων και 4.000 γυναικών), η μέτρια έως σοβαρή φαλάκρα διπλασίαζε τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακή νόσο και στα δύο φύλα.

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης