Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS) είναι μια πάθηση που προκαλεί διαταραχή στις γυναικείες ορμόνες του φύλου, η οποία μπορεί να επιφέρει διάφορα συμπτώματα, καθώς και να επηρεάσει τη γονιμότητα της γυναίκας. Για την καλύτερη κατανόηση του PCOS κάλο είναι να γνωρίζει κάποιος πώς λειτουργούν οι ωοθήκες.

Κάθε μήνα στις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, μικρές κοιλότητες γεμάτες υγρό αναπτύσσονται στην επιφάνεια της κάθε ωοθήκης. Αυτές ονομάζονται ωοθυλάκια και ένα από αυτά θα παράγει ένα ώριμο ωάριο που απελευθερώνεται από την ωοθήκη. Στην ωρίμανση και την απελευθέρωση του ωαρίου βοηθούν τα οιστρογόνα. Στις γυναίκες με το σύνδρομο όμως, οι ορμονικές διαταραχές μπορεί να εμποδίσουν την ωρίμανση του ωαρίου. Εάν δεν υπάρχει ώριμο ωάριο δεν υπάρχει ωορρηξία, οδηγώντας έτσι στην υπογονιμότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ορμονική διαταραχή μπορεί επίσης να περιλαμβάνει μια μη φυσιολογική αύξηση της τεστοστερόνης, η οποία είναι η κατεξοχήν ανδρική ορμόνη, αν και την παράγουν και οι γυναίκες, συνήθως σε μικρές ποσότητες…

Διαβάστε περισσότερα στο govastilteto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης