Σύμφωνα με τους επιστήμονες ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι εστιάζουν στη σχέση που έχουν με τον σύντροφό τους ή με τους συγγενείς τους, η φιλία είναι πολύ πιο σημαντική για την ψυχική μας υγεία. Οι φίλοι φέρνουν ευτυχία στη ζωή μας ενώ η έλλειψη σύνδεσης μαζί τους μπορεί να είναι το ίδιο καταστροφική όπως το κάπνισμα ή η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Η τεχνολογία και τα social media, τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει τον ορισμό της φιλίας με πολλούς ανθρώπους να μπορούν να δημιουργήσουν νέους φίλους με το πάτημα ενός κουμπιού. Η επιθυμία για σύνδεση και επικοινωνία, μπορεί να ικανοποιείται πιο εύκολα αν και οι ειδικοί συμφωνούν ότι οι διαδικτυακές φιλίες δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την ουσιαστική φιλία που έχουμε με ένα αγαπημένο μας πρόσωπο. Δεν μπορούν να μας στηρίξουν όταν το έχουμε ανάγκη, να μας αγκαλιάσουν, να γιορτάσουν μαζί μας σε μια ευτυχισμένη στιγμή και να μας προσφέρουν όλα τα οφέλη μιας δυνατής φιλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι καλοί φίλοι βελτιώνουν την διάθεσή μας: Η ευτυχία λένε είναι μεταδοτική. Οι χαρούμενοι και αισιόδοξοι φίλοι μπορούν να διαμορφώσουν μια πιο όμορφη οπτική για τα πράγματα και να μας ανεβάσουν την ψυχολογία.

Οι καλοί φίλοι μας βοηθούν να πετύχουμε τους στόχους μας: Είτε θέλετε να χάσετε κιλά, να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση ή να ξεκινήσετε ένα καινούριο επαγγελματικό project, οι φίλοι μας δίνουν το κουράγιο και την εμπιστοσύνη που χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε.

Η φιλία καταπολεμά το άγχος και την κατάθλιψη: Μια υγιή κοινωνική ζωή μπορεί να τονώσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να μειώσει την αίσθηση απομόνωσης που συχνά οδηγεί στην κατάθλιψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης