Όλο και περισσότεροι επιστήμονες και γιατροί σπάνε το «ταμπού» της απαγόρευσης των ψυχεδελικών και δοκιμάζουν αυτές τις ουσίες (με πιο διάσημη το LSD), για πιθανή αξιοποίησή τους στην ψυχιατρική και την ψυχοθεραπεία.

Αυτήν τη φορά, στο συνέδριο «Ψυχεδελικής Επιστήμης 2017» στην Καλιφόρνια, επιστήμονες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το «Nature», ανακοίνωσαν ενθαρρυντικά αποτελέσματα για τη χρήση της ουσίας MDMA (μεθυλενεδιοξυμεθαμφεταμίνη), ενός ναρκωτικού που διατίθεται παράνομα ως «έκσταση» ή «Μόλι» και έγινε γνωστό ως «ναρκωτικό των πάρτι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ευρήματα, τα οποία δεν έχουν ακόμη δημοσιευθεί σε επιστημονικό περιοδικό, αφορούν στα προκαταρκτικά αποτελέσματα από κλινική δοκιμή του MDMA σε 107 ανθρώπους που είχαν διαγνωσθεί με διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD). Η δοκιμή, σε συνδυασμό με ψυχοθεραπεία, έγινε από ερευνητές της μη κερδοσκοπικής Πολυεπιστημονικής Ένωσης για τις Ψυχεδελικές Μελέτες (MAPS), με έδρα τη Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνια.

Όπως ανακοινώθηκε, ένα έτος μετά τη διενέργεια δύο έως τριών συνεδριών με χρήση MDMA, δύο στους τρεις ασθενείς (67%) δεν είχαν πια μετατραυματικό στρες. Στην ομάδα ελέγχου, που χρησιμοποιήθηκε για λόγους σύγκρισης και η οποία έκανε ψυχοθεραπεία σε συνδυασμό με ψευδοφάρμακο (πλασίμπο), το αντίστοιχο ποσοστό θεραπείας ήταν 23%.

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης