Οι τροφές που καταναλώνουμε δίνουν ενέργεια στον οργανισμό μας, κι αυτό δεν είναι μυστικό, ωστόσο ανάλογα με τις τροφές, αλλά και τη στιγμή που καταναλώνονται, μπορεί να ωφελήσουν, μπορεί όμως και να φέρουν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα.

Πόσω μάλλον, όταν μετά το φαγητό κάνουμε γυμναστική, όπου εκεί θέλουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Υπάρχουν τροφές που όταν καταναλώνονται πριν από μία προπόνηση αντί να κάνουν καλό δημιουργούν προβλήματα, όπως πόνο στο στομάχι, κράμπες και υπνηλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, λοιπόν, το θέμα δεν είναι μόνο το τι τρώμε, αλλά και πότε.

Παρακάτω αναφέρουμε μερικές επιλογές που μπορεί να θεωρούμε ότι μας δίνουν την απαραίτητη ενέργεια για να βγάλουμε μία σκληρή προπόνηση, όμως ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτούμε αν θα τις ξανακαταναλώσουμε πριν από τη γυμναστική μας.

Γιαούρτι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και θεωρείται από τις καλύτερες τροφές, ειδικά όταν θέλουμε να χάσουμε βάρος, δεν ενδείκνυται για κατανάλωση πριν από την προπόνηση. Κι αυτό γιατί μπορεί να προκαλέσει μετεωρισμό, κράμπες, δυσφορία ακόμα και διάρροια, εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη. Έτσι είναι καλύτερα το γιαούρτι να καταναλώνεται 2 με 3 ώρες πριν από την προπόνηση.

Περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης