Οι ειδικοί παραδοσιακά συνιστούσαν να καταναλώνουμε πέντε μερίδες φρούτα και λαχανικά την ημέρα στο πλαίσιο μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής. Η σύσταση αυτή είχε βασιστεί σε οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο οποίος προτείνει την κατανάλωση φρέσκων προϊόντων σε ποσότητα τουλάχιστον πέντε μερίδων των 80 γραμμαρίων ημερησίως (400 γραμμάρια συνολικά), προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος χρόνιων παθήσεων και επιπλοκών, όπως η καρδιοπάθεια, το εγκεφαλικό και ορισμένες μορφές καρκίνου.

Ωστόσο, σύμφωνα με νέα στοιχεία, η ποσότητα αυτή δεν είναι αρκετή και μάλιστα πρέπει να διπλασιάσουμε την πρόσληψη φρούτων και λαχανικών, προκειμένου να θωρακίσουμε την υγεία μας και να ζήσουμε περισσότερα χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια νέα επιστημονική μελέτη που εκπονήθηκε από ερευνητές στο Αυτοκρατορικό Κολέγιο του Λονδίνου και δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «International Journal of Epidemiology» δείχνει ότι 10 μερίδες φρούτα και λαχανικά την ημέρα (μία μερίδα αντιστοιχεί περίπου σε μια μικρή μπανάνα ή ένα αχλάδι), δηλαδή 800 γραμμάρια συνολικά, συνδέονται με μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου και ασθένειας.

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης