Έχουμε σκεφτεί ποτέ ότι η ασυνείδητη επιλογή μας να φοράμε σκούρα ρούχα όταν δεν έχουμε κέφια, ή πολύχρωμα όταν είμαστε χαρούμενες και ευτυχισμένες, ίσως και να γίνεται… συνειδητά; Η χρωματοθεραπεία, μια εναλλακτική προσέγγιση της ψυχολογικής μας κατάστασης δίνει την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα.

Πρόκειται για μια σύγχρονη επιστήμη, η οποία στηρίζεται στην αξιοποίηση της ενέργειας που διαθέτουν τα χρώματα. Σύμφωνα με τους ειδικούς της χρωματοθεραπείας , πριν εκδηλωθεί ένα πρόβλημα υγείας, το σώμα μας,  μας «προειδοποιεί» με την αύρα του. Αν εμείς καταφέρουμε να χρωματίσουμε την αύρα μας και να της προσφέρουμε τη θετική ενέργεια του χρώματος, τότε μπορούμε αφενός να θεραπεύσουμε προβλήματα που έχουν ήδη εκδηλωθεί και αφετέρου να προλάβουμε άλλα, πριν ακόμη εκδηλωθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε λοιπόν σε τι μπορεί να μας βοηθήσουν τα χρώματα και δράστε αναλόγως.

Κίτρινο
Είναι το χρώμα που διώχνει την μελαγχολία, μέσω της βαθύτερης γνώσης του εαυτού μας. Μπορεί να τονώσει τη μνήμη και να καταπραΰνει τα γαστρεντερολογικά προβλήματα.

Κόκκινο
Είναι το χρώμα που προσφέρει συνολική τόνωση σε όλα τα συστήματα και όργανα του σώματος. Οξύνει τις αισθήσεις μας και δημιουργεί διάθεση για δράση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πράσινο
Είναι το χρώμα που δημιουργεί αρμονία ανάμεσα στο σώμα και στο πνεύμα. Η αρμονία αυτή ευνοεί τη χαλάρωση και την ηρεμία, αλλά και την εκδήλωση των συναισθημάτων. Επίσης ευνοεί την ανάπλαση των ιστών του σώματος.

Πορτοκαλί
Χαρίζει ενεργητικότητα και μας κάνει πιο δραστήριους. Μας βοηθά να κάνουμε θετικές σκέψεις και να παίρνουμε ευκολότερα αποφάσεις.

Ροζ
Ευνοεί το διαλογισμό και οδηγεί σταδιακά στη συναισθηματική ωριμότητα. Ενεργοποιεί το νευρικό σύστημα.

Μπλε
Διώχνει μακριά τους φόβους και κάθε είδους αρνητικές σκέψεις. «Εξαγνίζει» την ψυχή και το σώμα και διεγείρει το ένστικτο.

Γαλάζιο
Χαλαρώνει το νευρικό σύστημα και μας κάνει να βλέπουμε τις δυσκολίες στο πραγματικό τους μέγεθος κι όχι τεράστιες. Βοηθά στη λήψη αποφάσεων.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης