Λακωνικός στις δηλώσεις του σχετικά με το ενδεχόμενο να διεκδικήσει εκ νέου το τιμόνι της χώρας του το 2018 εμφανίστηκε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου άφησε έτσι ένα «πέπλο μυστηρίου» να πλανάται σχετικά με το πολιτικό του μέλλον, εκτίμησε ωστόσο πως ένας μελλοντικός ηγέτης πρέπει να είναι αρκετά νέος αλλά ώριμος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H συνέντευξη στο Bloomberg

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Ρωσίας μιλώντας τη Δευτέρα στο Bloomberg δήλωσε ότι είναι «πολύ νωρίς» να γίνει συζήτηση για τις ρωσικές προεδρικές εκλογές, σημειώνοντας ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα είναι υποψήφιος και για άλλη θητεία.

Ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας άφησε ένα «πέπλο μυστηρίου» να πλανάται σχετικά με το πολιτικό του μέλλον«Βρισκόμαστε τώρα λίγο πριν από τις βουλευτικές εκλογές. Πρέπει να διεξαγάγουμε αυτές τις εκλογές, να δούμε τα αποτελέσματα. Αλλά ύστερα από αυτές θα ακολουθήσουν σχεδόν δύο χρόνια. Άρα είναι πολύ νωρίς να μιλάμε γι’ αυτό» ανέφερε ο Πούτιν στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg. «Δεν έχω ακόμη αποφασίσει για μένα» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς αν ο μελλοντικός Ρώσος πρόεδρος μπορεί να εκπροσωπεί μια νεότερη γενιά πολιτικών, ο Πούτιν απάντησε: «Ναι, βέβαια. Νομίζω ότι ένας μελλοντικός ηγέτης πρέπει να είναι αρκετά νέος αλλά ώριμος».

Ο Πούτιν δήλωσε ακόμη ότι οι ρωσικές Αρχές θα ήθελαν να δουν την επιρροή της Ρωσίας να γίνεται πιο αισθητή και πιο σημαντική, αλλά θα επιδιώξουν κάτι τέτοιο μόνο με ειρηνικά μέσα.

«Tο θέμα δεν είναι καθόλου το έδαφος. Και σε όρους επιρροής, ναι, θα θέλαμε η επιρροή της Ρωσίας να είναι πιο αισθητή, πιο σημαντική, αλλά δίνουμε απολύτως ειρηνικό και θετικό περιεχόμενο σε αυτό: οικονομική επιρροή, ανθρωπιστική επιρροή, η επιρροή που απορρέει από την ανάπτυξη ίσης συνεργασίας με τους γείτονές μας. Και αυτό είναι στο οποίο αποσκοπεί η εξωτερική πολιτική μας. Και κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για αυτό» τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης