Οι ΗΠΑ θα αποστείλουν επιπρόσθετη μη θανάσιμη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται κυρίως για ιατρικές προμήθειες και κράνη.

«Τηλεφώνησα σήμερα το πρωί στον προσωρινό υπουργό Άμυνας (του Κιέβου Μιχαήλο Κοβάλ) για να του πω ότι ο πρόεδρος (των ΗΠΑ Μπαράκ) Ομπάμα ενέκρινε μια επιπρόσθετη μη θανάσιμη στρατιωτική βοήθεια», σημείωσε ο Χέιγκελ, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το Πεντάγωνο έπειτα από συνομιλίες που είχε με τον Πολωνό υπουργό Άμυνας Τόμας Σιέμονιακ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να εξετάζουν οποιαδήποτε επιπρόσθετη στρατιωτική βοήθεια θα μπορούσαν να χορηγήσουν στην Ουκρανία», κατέληξε ο Χέιγκελ.

Η νέα αμερικανική βοήθεια ακολουθεί της ανακοίνωσης χθες του ΝΑΤΟ ότι θα αποστείλει περισσότερα πλοία, αεροσκάφη και στρατεύματα στην ανατολική Ευρώπη «εντός ημερών». Το ΝΑΤΟ έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα επέμβει στρατιωτικά στην Ουκρανία, η οποία δεν είναι κράτος μέλος του Βορειοατλαντικού Συμφώνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης