Νεκρός στο σπίτι του στο Λος Άντζελες εντοπίστηκε το απόγευμα της Τρίτης ο εγγονός του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή του ομίλου «Getty Oil» Ζαν Πολ Γκετί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Άντριου Γκετί, κληρονόμος του βιομηχάνου Ζαν Πολ Γκετί, ήταν ένας από τους πλουσιότερους ΑμερικανούςΤην είδηση του θανάτου του 47χρονου Άντριου Γκετί επιβεβαίωσαν οι γονείς του, Αν και Γκόρντον, σε ανακοίνωσή τους, στην οποία η οικογένεια ζητεί σεβασμό της ιδιωτικής ζωής σε «αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή» και αναφέρει ότι περισσότερα στοιχεία θα ανακοινωθούν αργότερα.

Στο σπίτι του έσπευσε η αστυνομία έπειτα από το τηλεφώνημα μιας γυναίκας. Οι Αρχές έχουν αποκλείσει τον δρόμο που οδηγεί στην κατοικία του Γκετί και διεξάγουν έρευνα. Ο Άντριου Γκετί, κληρονόμος του βιομηχάνου Ζαν Πολ Γκετί, ήταν ένας από τους πλουσιότερους Αμερικανούς.

Βρέθηκε στο μπάνιο του κάτω από ύποπτες συνθήκες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιστοσελίδα TMZ.com με ειδήσεις από τον χώρο των διασημοτήτων ανέφερε νωρίτερα ότι ο Γκετί βρέθηκε στο μπάνιο του σπιτιού του στο Χόλιγουντ Χιλς κάτω από «περίεργες» συνθήκες και ότι μια πρώην φίλη του κρατείται ως πιθανή μάρτυρας ή ύποπτη.

Η εφημερίδα «Los Angeles Times» γράφει ότι ο Γκετί είχε ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον μιας γυναίκας δύο εβδομάδες νωρίτερα.

Η «αυτοκρατορία» Γκετί

Ο παππούς του Άντριου, ο Ζαν Πολ Γκετί, συγχώνευσε αρκετές μικρότερες πετρελαϊκές εταιρείες στην «Getty Oil» τη δεκαετία του 1960.

Ο Γκετί έκανε την περιουσία του κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης και είχε τον έλεγχο σε περισσότερες από 200 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της «Getty Oil Company». Το 1966, το Guinness World Records τον ανακήρυξε τον πιο πλούσιο ιδιώτη του κόσμου, με περιουσία που ξεπερνούσε τα 2 δισ. δολάρια την εποχή που πέθανε, το 1976. 

Ο Γκετί έμεινε γνωστός στην ιστορία ως διάσημος «σφιχτοχέρης» (σ.σ.: μέχρι που είχε εγκαταστήσει ένα… κερματοτηλέφωνο στην έπαυλή του), καθώς και για την άρνησή του να πληρώσει 17 εκατ. δολάρια ως λύτρα όταν απήγαγαν τον έφηβο εγγονό του στη Ρώμη στη δεκαετία του ’70. Μετά την άρνησή του, οι απαγωγείς έκοψαν το αφτί του παιδιού και το ταχυδρόμησαν σε μία τοπική εφημερίδα. Ο Γκετί τελικά δέχθηκε να πληρώσει το μικρότερο ποσό των 2,2 εκατ.

Ήταν επίσης δεινός συλλέκτης έργων τέχνης και ίδρυσε το ταμείο που χρηματοδοτεί το Μουσείο J. Paul Getty και αρκετά ακόμη ιδρύματα.

Ο 47χρονος Άντριου Γκετί ήταν ένας εκ των «χρυσών» κληρονόμων της πετρελαϊκής αυτοκρατορίας του παππού του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης