Ο κόσμος έχασε «έναν σημαντικό αυτόπτη μάρτυρα» δήλωσε απόψε ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ, εξαίροντας τα επιτεύγματα της δημοσιογράφου του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press (AP) η οποία σκοτώθηκε σήμερα στο Αφγανιστάν.

«Χωρίς τη δουλειά της, το θάρρος και την αφοσίωσή της, η εικόνα που έχουμε για τον κόσμο θα ήταν ατελής» σημείωσε ο Γερμανός πρόεδρος σε δηλώσεις που έκανε στο Βερολίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σκεφτόμαστε και συμπάσχουμε με τους συγγενείς και τους φίλους της Άνια Νίντρινγκαους, όπως και με την τραυματισμένη συνάδελφό της, την Καναδή Κάθι Γκάνον» κατέληξε ο Γκάουκ.

Η Γερμανίδα φωτοειδησεογράφος του AP, Άνια Νίντρινγκαους, σκοτώθηκε σήμερα στο ανατολικό Αφγανιστάν από τα πυρά ενός αστυνομικού, ο οποίος τραυμάτισε επίσης την Καναδή συνάδελφό της Κάθι Γκάνον, παραμονή των προεδρικών εκλογών στο Αφγανιστάν.

Οι δύο δημοσιογράφοι κάλυπταν την προετοιμασία των εκλογών όταν βρέθηκαν στο στόχαστρο αυτού του αστυνομικού, τα κίνητρα του οποίου παραμένουν άγνωστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η 48χρονη Άνια Νίντρινγκαους, μια διεθνούς φήμης Γερμανίδα φωτοειδησεογράφος, σκοτώθηκε» μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων AP. Η 60χρονη δημοσιογράφος Κάθι Γκάνον «τραυματίστηκε» και τώρα η κατάστασή της κρίνεται «σταθερή» πρόσθεσε το πρακτορείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης