Δύο άνδρες συνελήφθησαν σε αεροσκάφος των Διεθνών Πακιστανικών Αερογραμμών, το οποίο ανακατευθύνθηκε στο αεροδρόμιο Stansted του Λονδίνου μετά από εντολή της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Μ. Βρετανίας.

Την υπόθεση ανέλαβε η αστυνομία του Έσεξ, εκπρόσωπος της οποίας δήλωσε ότι δύο άνδρες, 30 και 41 ετών, απομακρύνθηκαν από το αεροπλάνο και συνελήφθησαν, καθώς θεωρήθηκαν ύποπτοι ότι θα θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της πτήσης με αριθμό PK709 με κατεύθυνση το Λαχόρ από το Μάντσεστερ. Σήμα κινδύνου στον Πύργο Ελέγχου εξέπεμψε ή ο πιλότος ή κάποιος από το πλήρωμα. Ωστόσο, ακόμη δεν έχουν βγει στη δημοσιότητα άλλες λεπτομέρειες, πέραν του ότι σχεδόν αποκλείστηκε εξαρχής η τρομοκρατική ενέργεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους είναι καλά στην υγεία τους, ενώ οι δύο συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί σε αστυνομικό τμήμα περιμένοντας να υποβληθούν σε ανάκριση.

Ένας από τους επιβάτες, μετά την αποβίβαση του, είπε στο BBC ότι ο κυβερνήτης τους ενημέρωσε ότι προσγειώθηκε στο Στάνστεντ και όχι στο Μάντσεστερ λόγω κάποιων απειλών. Ο ίδιος, που κατά το BBC ονομάζεται Μουνσίφ, είπε ότι αστυνομικοί επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο, πέρασαν χειροπέδες σε δύο άνδρες και τους πήραν μαζί τους. «Προσγειωθήκαμε με ασφάλεια και τότε (ο κυβερνήτης) ανακοίνωσε ότι υπήρξε κάποιου είδους απειλή από κάποιον και για αυτό προσγείωσε το αεροπλάνο», είπε ο Μουνσίφ.

(Η μαρτυρία του επιβάτη)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
με πληροφορίες από το BBC

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης