Επτά άνθρωποι που είχαν απαχθεί στην Υεμένη από τους σιίτες αντάρτες Χούτι με την κατηγορία ότι διένειμαν ανθρωπιστική βοήθεια από τη Σαουδική Αραβία αφέθηκαν ελεύθεροι, ανακοίνωσε την Πέμπτη η μη κυβερνητική οργάνωση Norwegian Refugee Council, στην οποία εργάζονται.

«Είμαστε πολύ ανακουφισμένοι (που ενημερωθήκαμε) για την απελευθέρωση των μελών του προσωπικού μας και του οδηγού τους» δήλωσε ο Μουτάσιμ Χάμνταν, διευθυντής της ΜΚΟ στην Υεμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι καλά στην υγεία τους και είμαστε χαρούμενοι που βρέθηκαν ξανά με τις οικογένειές τους» πρόσθεσε.

Η ΜΚΟ διευκρίνισε ότι οι έξι εργαζόμενοί της και ο οδηγός τους αιχμαλωτίστηκαν στην αρχή της εβδομάδας από τις Αρχές της πόλης Χοντέιντα, στην Ερυθρά Θάλασσα, την οποία ελέγχουν οι Χούτι.

Η Norwegian Refugee Council είχε επισημάνει ότι οι αντάρτες κατηγορούν τους εργαζομένους της ότι διένειμαν βοήθεια από τη Σαουδική Αραβία, εχθρό των σιιτών Χούτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, η ανθρωπιστική οργάνωση είχε εξηγήσει ότι μόνο τα κουτιά που περιείχαν είδη προσωπικής υγιεινής είχαν μια αναφορά «στην εκστρατεία βοήθειας του Θεματοφύλακα των δύο ιερών τζαμιών», τίτλο του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας.

Η Norwegian Refugee Council είχε διαβεβαιώσει ότι κανένα από τα προγράμματά της στην Υεμένη δεν «χρηματοδοτείται από τη Σαουδική Αραβία», σημειώνοντας ότι είναι κοινή πρακτική των ανθρωπιστικών οργανώσεων να ξαναχρησιμοποιούν τα κουτιά διανομής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης