Συνολικά 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν από έκρηξη μιας αυτοσχέδιας βόμβας που ήταν κρυμμένη στην άκρη ενός δρόμου και σε βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε αστυνομικούς και εξεγερμένους.

Ένα φορτηγό που ταξίδευε από την Ασανταμπάντ, πρωτεύουσα της επαρχίας Κουνάρ (νοτιοανατολικά), προς την περιοχή Νάρι ανατινάχτηκε όταν εξερράγη η βόμβα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Επτά επιβάτες έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους δύο κοριτσάκια… και τρεις γυναίκες τραυματίστηκαν» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της αστυνομίας της Νάρι, κατηγορώντας για την επίθεση τους ισλαμιστές εξεγερμένους.

Στην επαρχία Τζαουζγκάν (βόρεια) επτά αστυνομικοί σκοτώθηκαν και περίπου 12 άλλοι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με περίπου 200 Ταλιμπάν. «Ζητήσαμε αεροπορική υποστήριξη από το ΝΑΤΟ, αλλά δεν ήρθε ποτέ» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της επαρχίας.

Στο μεταξύ, ένας Αφγανός δημοσιογράφος που είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά την επίθεση των Ταλιμπάν εναντίον του Γαλλικού Ινστιτούτου της Καμπούλ υπέκυψε στα τραύματά του, ανεβάζοντας σε δύο τον απολογισμό των νεκρών από την επίθεση αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης