Ένοπλοι επιτέθηκαν σήμερα σε περιοχή γύρω από ένα κέντρο εκπαίδευσης των αφγανικών υπηρεσιών πληροφοριών στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του κέντρου.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι έχει καταφύγει σε προστατευμένη περιοχή του συγκροτήματος και ότι δεν γνωρίζει περισσότερες πληροφορίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tο υπουργείο Υγείας της χώρας αναθεώρησε σήμερα προς τα κάτω σε 34 από 48 τον αριθμό των νεκρών από την χθεσινή επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σε εκπαιδευτικό κέντρο της Καμπούλ.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας διευκρίνισαν ότι ορισμένες σοροί είχαν καταμετρηθεί δύο φορές μετά την μεταφορά τους στο νοσοκομείο έπειτα από την χθεσινή επίθεση.

Προς τα κάτω αναθεωρήθηκε και ο αριθμός των τραυματιών σε 56 από 67.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα περισσότερα από τα θύματα της επίθεσης αυτής ήταν μαθητές που προετοιμάζονταν για τις εισαγωγικές εξετάσεις για το πανεπιστήμιο σε αίθουσα της Ακαδημίας Μαούντ, η οποία βρίσκεται στη δυτική Καμπούλ σε περιοχή στην οποία ζουν πολλά μέλη της σιιτικής κοινότητας της πόλης.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο βομβιστής εισήλθε στο εκπαιδευτικό κέντρο από μια πίσω είσοδο και κατάφερε να φτάσει στην αίθουσα αυτή στην οποία βρίσκονταν περισσότεροι από 100 μαθητές.

Η κηδεία των νεκρών προγραμματίζεται για σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης