Έπειτα από δύο μήνες έντασης και αλληλοκατηγοριών για νοθεία στις εκλογές, οι δύο διεκδικητές της προεδρίας του Αφγανιστάν κατέληξαν σε συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Το Αφγανιστάν, το οποίο μαστίζεται από τη βία, την ώρα που η στρατιωτική συμμαχία υπό τις ΗΠΑ ετοιμάζεται να αποσύρει τα περισσότερα στρατεύματα μέχρι το τέλος του χρόνου αφήνοντας την αντιμετώπιση των Ταλιμπάν στις αφγανικές δυνάμεις, ταλανίστηκε ιδιαιτερα από τη μετεκλογική κρίση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπρόσωπος του Ασράφ Γκάνι, ο οποίος προηγήθηκε σε ψήφους, δήλωσε ότι το «100% των σημαντικότερων ζητημάτων επιλύθηκε και τα δύο στρατόπεδα έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για την επίτευξη συμφωνίας συνεργασίας».

Ο Αϊμάλ Φαϊζί, ο εκπρόσωπος του προέδρου Χαμίντ Καρζάι, επιβεβαίωσε ότι η συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας οριστικοποιήθηκε και είπε ότι θα υπογραφεί την Κυριακή, την ημέρα, δηλαδή, κατά την οποία θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της επανακαταμέτρησης των ψήφων.

Εκπρόσωποι του άλλου προεδρικού υποψηφίου, του Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ, δεν ήταν σήμερα διαθέσιμοι για να προβούν σε δηλώσεις, όπως αναφέρει το Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης