Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ έφθασε σήμερα στο Κίεβο για μια επίσκεψη με ισχυρό συμβολισμό, την ώρα που στην ανατολική Ουκρανία συνεχίζεται η ένοπλη σύγκρουση με τους ρωσόφωνους αυτονομιστές, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η Μέρκελ είναι ο σημαντικότερος δυτικός ηγέτης που μεταβαίνει στην Ουκρανία μετά την έναρξη της κρίσης που έχει προκαλέσει τη χειρότερη επιδείνωση των σχέσεων ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίσκεψή της, η οποία πραγματοποιείται την παραμονή της γιορτής της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, ερμηνεύεται από το Κίεβο ως κίνηση υποστήριξης.

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων σημειώνει πως στη διάρκεια της επίσκεψής της η Μέρκελ αναμένεται ότι θα ζητήσει από τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο να μετριάσει τη στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγει εναντίον των αυτονομιστών.

Παράλληλα, σχεδιάζει να συναντήσει τον Ουκρανό πρωθυπουργό Αρσένι Γιατσενιούκ και δημάρχους απ΄ όλη τη χώρα, περιλαμβανομένης της περιφέρειας του Ντονέτσκ που αποτελεί μια από τις εστίες της εξέγερσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το ταξίδι στο Κίεβο είναι δύσκολο και αποτελεί μια έκφραση υποστήριξης» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ. «Ο στόχος μας είναι οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν σε μια κατάπαυση του πυρός» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης