Ο κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν φέρεται να οδεύει προς τη νίκη αλλά και προς την εξασφάλιση της πρώτης θέσης στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας που θα πραγματοποιηθούν τον επόμενο μήνα. Παράλληλα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου Elabe εμφανίζεται ως φαβορί και για τον τελικό γύρο της 7ης Μαΐου, όπου αναμένεται να επικρατήσει της αντιπάλου του, της υποψηφίας του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν.

Συγκεκριμένα ο Μακρόν, σύμφωνα με την δημοσκόπηση αυτή που διενεργήθηκε για λογαριασμό του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου BFM TV, προβλέπεται πως θα εξασφαλίσει το 25,5% των ψήφων στον πρώτο γύρο της αναμέτρησης, την 23η Απριλίου, ενώ η Λεπέν θα συγκεντρώσει μόλις το 24%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ποσοστά και των δύο υποψηφίων δείχνουν να καταγράφουν πτώση 0,5% σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του Elabe που διεξήχθη πριν από μια εβδομάδα.

Η έρευνα επίσης αναφέρει, πως το ποσοστό του κεντροδεξιού Φρανσουά Φιγιόν αυξήθηκε κατά 18% από 17%.

Ο Μακρόν εμφανίζεται να επικρατεί με ποσοστό 63% των ψήφων έναντι 37% της Μαρίν Λεπέν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δημοσκόπηση διεξήχθη το διάστημα 28ης- 29ης Μαρτίου.

Δημοσκόπηση του Ifop Fiducial από την πλευρά της καταδεικνύει ότι ο Εμανουέλ Μακρόν θα επικρατήσει με 26% (+0,5%) στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ενώ η Μαρίν Λεπέν θα εξασφαλίζει ποσοστό 25,5% (+0,5%).

Στον τελικό γύρο ο κεντρώος υποψήφιος θα είναι ο νικητής συγκεντρώνοντας 60% έναντι 40% της αντιπάλου του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης