Ο πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας Κέβιν Ραντ επιβεβαίωσε σήμερα ότι θα θέσει υποψηφιότητα απέναντι στη σημερινή πρωθυπουργό Τζούλια Γκίλαρντ για την ηγεσία του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος, περίπου τρεις μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, ενώ συμφώνησε με το αίτημά της να εγκαταλείψει την πολιτική, αν χάσει στις εσωκομματικές εκλογές, κάτι που θα πράξει και η ίδια.

Θυμίζουμε ότι ο Ραντ οδήγησε τους Εργατικούς στη νίκη στα τέλη του 2007, αλλά τον Ιούνιο του 2010 τα μέλη τους επέλεξαν στη θέση του την Γκίλαρντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γκίλαρντ έκανε έκκληση για τη διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών ύστερα από εβδομάδες αποσταθεροποιητικών για το κόμμα ζυμώσεων σε συνδυασμό με το μειωμένο ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης μειοψηφίας της που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις.

Οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τον Ραντ περισσότερο δημοφιλή στους ψηφοφόρους, γεγονός που θα μπορούσε να χαρίσει στους Εργατικούς περισσότερες έδρες στις εκλογές. Η Γκίλαρντ κυβερνά σήμερα με κοινοβουλευτική πλειοψηφία μίας έδρας, με τη στήριξη, όμως, των Πρασίνων και διαφόρων ανεξάρτητων.

Διαβάστε επίσης: Εκλογές για την ηγεσία των Εργατικών κήρυξε η Γκίλαρντ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης