Η Πολιτεία Κουίνσλαντ της Αυστραλίας προσέφερε σήμερα αμοιβή 100.000 δολαρίων Αυστραλίας (61.500 ευρώ) για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη αυτών που τοποθέτησαν βελόνες ραψίματος μέσα σε φράουλες.

Η αστυνομία έχει δηλώσει πως αυτό το σαμποτάζ με βελόνες και καρφίτσες αφορά έξι μάρκες φράουλας στην Αυστραλία και οι αρχές προειδοποιούν τους καταναλωτές να κόβουν το φρούτο στη μέση πριν το φάνε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κάποιος προσπαθεί να σαμποτάρει τη βιομηχανία της φράουλας, αλλά έτσι βάζει σε κίνδυνο τις ζωές μωρών και παιδιών και οικογενειών», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η πρωθυπουργός του Κουίνσλαντ Αναστάσια Παλαστσούκ επιβεβαιώνοντας την επικήρυξη.

Η προειδοποίηση αφορά τις μάρκες φράουλας Berry Obsession, Berry Licious, Donnybrook Berries, Love Berry, Delightful Strawberries και Oasis, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία έκανε γνωστό πως τα φρούτα με τις βελόνες φαίνεται πως προέρχονται από έναν προμηθευτή με έδρα την Κουίνσλαντ.

Η Πολιτεία Κουίνσλαντ είναι μείζων παραγωγός φραουλών και η βιομηχανία της φράουλας αποφέρει στην Αυστραλία περισσότερα από 130 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας τον χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο όμιλος Woolworths απέσυρε και τις έξι προαναφερθείσες μάρκες από τα ράφια των σουπερμάρκετ του, όμως συνεχίζει να πουλάει άλλες ποικιλίες του φρούτου.

Οι τιμές της φράουλας έπεσαν σ’ όλη τη χώρα. Το ABC News μετέδωσε σήμερα ότι οι τιμές χονδρικής μειώθηκαν στο μισό, κάτω από το κόστος παραγωγής στη Δυτική Αυστραλία, με αποτέλεσμα οι καλλιεργητές να είναι αναγκασμένοι να πετάξουν στις χωματερές τόνους αυτού του φρούτου.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης