Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένας ανήλικος στην Αυστραλία ο οποίος δέχτηκε επίθεση από δηλητηριώδες φίδι, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης όταν ένα φίδι Ταϊπάν (που για πολλούς θεωρείται το πιο επικίνδυνο του κόσμου) τον δάγκωσε στο αριστερό του χέρι την ώρα που βρισκόταν σε προάστιο της πόλης Μέιτλαντ. Η είδηση έκανε γρήγορα τον γύρο της Αυστραλίας, θέτονας σε συναγερμό τις αρμόδιες Αρχές καθώς το συγκεκριμένο είδος φιδιού εντοπίστηκε περίπου 1.000 χλμ. μακριά από το φυσικό του περιβάλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε. Δεν είχαμε δει ποτέ ένα Ταϊπάν στα μέρη μας. Δεν είναι από αυτή την περιοχή και εφόσον κάποιος δεχτεί το δάγκωμά του είναι πολύ σοβαρό. Πραγματικά είναι πολύ τυχερός που ζει. Μάλλον θα πρέπει να αγοράσει ένα λαχείο», εξήγησε η ερπετολόγος, Judy Martin.

Εκτιμάται ότι μια σταγόνα από το δηλητήριο ενός Ταϊπάν μπορεί να σκοτώσει 100 ανθρώπους και 250.000 ποντίκια, ενώ προκαλεί τον θάνατο μέσα σε 45 λεπτά. To Ταϊπάν (Taipan) αποτελεί γένος φιδιών που συναντώνται στην Αυστραλία και χαρακτηρίζονται από το μεγάλο μέγεθος, την ταχύτητα και το πολύ τοξικό δηλητήριο.

Υπάρχουν τρία γνωστά είδη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
  • Το παράκτιο Ταϊπάν (Oxyuranus scutellatus)
  • Το λιγότερο κοινό Ταϊπάν και περισσότερο επικίνδυνο, το οποίο ζει στο εσωτερικό (Inland Taipan, Oxyuranus microlepidotus)
  • Το Central Ranges Ταϊπάν(Oxyuranus temporalis)

Ο νεαρός δέχτηκε επίθεση από ένα «Inland Taipan».

Δείτε το video…

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης