Αυτή είναι η πρώτη Αμερικανίδα φοιτήτρια χορού που σπουδάζει στην Κούβα

Αυτή είναι η πρώτη Αμερικανίδα φοιτήτρια χορού που σπουδάζει στην Κούβα
Η Catherine Conley, η πρώτη Αμερικανίδα τακτική φοιτήτρια στη διάσημη Εθνική Σχολή Μπαλέτου της Κούβας, ελπίζει να κατακτήσει τον χώρο επιστρέφοντας στην πατρίδα της και μαθαίνοντας στον κόσμο το ισχυρό κουβανέζικο στιλ χορού, με τις εκθαμβωτικές στροφές και τα άλματά του.

«Ο χορός στην Κούβα έχει πολλά ακροβατικά στοιχεία και νομίζω ότι θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω κάποια από αυτά» δήλωσε η 18χρονη Conley, σε συνέντευξη που έδωσε στη σχολή που στεγάζεται σε ένα παλάτι της αποικιακής εποχής στην παλιά Αβάνα.

Η Κούβα έχει μια σπουδαία παράδοση στην εκπαίδευση νέων στο μπαλέτο, δημιουργώντας πολλά μεγάλα αστέρια του χορού σε σχέση με τον πληθυσμό του νησιού που δεν ξεπερνάει τα 11 εκατ., όπως ο Carlos Acosta και ο José Manuel Carreño.

Η Εθνική Σχολή Μπαλέτου της Κούβας έχει 3.000 μαθητές, ενώ εδώ και καιρό εκπαιδεύονται σ’ αυτήν και πολλοί ξένοι χορευτές. Ωστόσο, ουδείς Αμερικανός έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα των τακτικών σπουδών κατά τη διάρκεια του εμπάργκο που είχαν επιβάλει οι ΗΠΑ έναντι της Κούβας.

«Νομίζω ότι η Catherine είναι η πρώτη από πολλούς φοιτητές που θα σπουδάσουν στην Κούβα» δήλωσε, σύμφωνα με το Reuters, ο Viktor Alexander, διευθυντής του Ruth Page Center for The Arts του Σικάγo, όπου η Conley σπούδαζε μπαλέτο από παιδί.
Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016, 12:07