Οι ενεργοί χρήστες του Facebook κάθε μήνα έφθασαν τα 1,39 δισεκατομμύρια και από αυτούς τα 890 εκατομμύρια χρησιμοποιούν το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο καθημερινά. Την ίδια στιγμή, οι μηνιαίοι χρήστες που χρησιμοποιούν το Facebook από κινητά τηλέφωνα και άλλες φορητές συσκευές έφθασαν τα 1,19 δισεκατομμύρια. Τα στοιχεία αυτά έδωσε στη δημοσιότητα το Facebook και αφορούν στο τέταρτο τρίμηνο του 2014.

Το δημοφιλές δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε μεγαλύτερα -των αναμενομένων- κέρδη (696 εκατ. δολάρια) στο τελευταίο τρίμηνο του 2014. Τα έσοδα (κύκλος εργασιών) έφθασαν τα 3,85 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 2,59 δισ. στο τελευταίο τρίμηνο του 2013. Ωστόσο, αυξήθηκαν σημαντικά κατά 87% στο τέταρτο τρίμηνο του 2014 τα έξοδα, φθάνοντας τα 2,72 δισεκατομμύρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα διαφημιστικά έσοδα του Facebook, την ίδια περίοδο πέρυσι, αυξήθηκαν κατά 53%, φθάνοντας τα 3,59 δισεκατομμύρια δολάρια. Από αυτά, περισσότερα από τα 2/3 πλέον (το 69%) προέρχονται από διαφημίσεις σε κινητές συσκευές. Το δημοφιλές δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης γιορτάζει φέτος τα 11 χρόνια λειτουργίας του και άρχισε να προσφέρει διαφημίσεις στις φορητές συσκευές μόλις το 2012. Πιο πρόσφατα, εισήγαγε και τις πρώτες διαφημίσεις με video. Πάντως, προς το παρόν, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών «eMarketer», το Facebook έχει μερίδιο μόνο 8% στην ψηφιακή διαφημιστική αγορά έναντι 31% της Google.

Οι επενδυτές, πάντως, αισιοδοξούν. Πώς θα μπορούσαν άλλωστε να κάνουν διαφορετικά από τη στιγμή που οι μετοχές του Facebook κατά τους τελευταίους 12 μήνες έχουν ανέβει σχεδόν 40%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης