Κλιμακώνει την ακραία ρητορική της για το Αιγαίο η Άγκυρα, θέτοντας εκ νέου στο στόχαστρο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Χουσεΐν Μουφτούογλου απάντησε στην Αθήνα, σηκώνοντας κι άλλο τους τόνους, μετά την αυστηρή ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφορικά με το καθεστώς του Αγαθονησίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι απόψεις μας για τις δηλώσεις και τις ενέργειες του υπουργού Άμυνας της Ελλάδας, οι οποίες απειλούν την ειρήνη και την ευημερία στο Αιγαίο, έχουν γίνει γνωστές σε διάφορες περιστάσεις» είπε ο Μουφτούογλου.

Ακόμη, ανέφερε ότι η Τουρκία πάντα ενεργεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το σέβεται. «Από την άλλη πλευρά, έχουμε δηλώσει πολλές φορές ότι υπάρχουν στο Αιγαίο πολλά ζητήματα μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας» πρόσθεσε.

Κατά τον εκπρόσωπο του τουρκικού ΥΠΕΞ, η Άγκυρα αποδίδει σημασία στην επίλυση αυτών των ζητημάτων στη βάση του διεθνούς δικαίου μέσω της ειρηνικής οδού και με αυτήν την αντίληψη έχουν καθιερωθεί οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα έχει καταγράψει ζοφερό ρεκόρ στην εφαρμογή των θεμελιωδών αρχών του διεθνούς δικαίου και γι’ αυτό δεν είναι σε θέση να πει τίποτα για αυτό το θέμα σε κανέναν» επεσήμανε.

Τέλος, στρέφοντας τα πυρά του στον κ. Καμμένο ο Μουφτούογλου ανέφερε ότι «πρέπει να βάλει τέλος στα ανεπίτρεπτα σχόλια και τις ενέργειές του, που έχουν στόχο να διαλύσουν τις προσπάθειες ενίσχυσης των σχέσεων καλής γειτονίας και φιλίας, καθώς και τη συνεργασία των δύο χωρών».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης