Η Τουρκία κατήγγειλε σήμερα την «υποκρισία» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού οι υπουργοί που αντιπροσωπεύουν τις 28 χώρες της Ένωσης εξέφρασαν την εκτίμηση, ότι η Άγκυρα απομακρύνεται απ’ αυτήν «όλο και περισσότερο».

Στα συμπεράσματά τους, που δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά το τέλος συνόδου τους χθες Τρίτη στο Λουξεμβούργο, οι 28 υπουργοί Εξωτερικών επισήμαναν πως «η Τουρκία απομακρύνεται όλο και περισσότερο από την Ευρωπαϊκή Ένωση» και ότι οι εναταξιακές διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα βρίσκονται «σε νεκρό σημείο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υπουργοί διευκρίνισαν πως «δεν μπορεί να εξετασθεί το ενδεχόμενο να ανοίξει ούτε να κλείσει κανένα νέο κεφάλαιο της διαπραγμάτευσης ούτε προβλέπεται εκσυγχρονισμός της τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας».

«Βλέπουμε μια ακόμη φορά ότι η ΕΕ δεν αντιμετωπίζει την Τουρκία με δίκαιο ή ειλικρινή τρόπο», αντέδρασε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντας τα συμπεράσματα των ευρωπαίων υπουργών «υποκριτικά και ασυνάρτητα».

Ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ έγραψε από την πλευρά του στο Twitter πως τα ευρωπαϊκά συμπεράσματα προδίδουν μια «αντιτουρκική νοοτροπία» και «στερούνται οράματος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης