Σε πεδίο μάχης έχουν μετατραπεί συνοικίες της πόλης Απάτσινγκαν (πολιτεία Μιτσοακάν) στο Μεξικό, καθώς στρατιωτικοί αντάλλαξαν πυρά με μέλη του καρτέλ ναρκωτικών «οι Ναΐτες Ιππότες».

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως το δημαρχείο έχει παραδοθεί στις φλόγες, ενώ φωτιά εκδηλώθηκε και στους χώρους της δημόσιας βιβλιοθήκης. Καταστροφές έχουν σημειωθεί επίσης σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και βιτρίνες καταστημάτων, ενώ ένα λεωφορείο τυλίχτηκε στις φλόγες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από τους εμπρησμούς αυτούς σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε κακοποιούς και στρατιωτικούς στο κέντρο της πόλης. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θανάτους.

Η Απάτσινγκαν, μια πόλη 123.000 κατοίκων, χαρακτηρίζεται ως ένα σημαντικό οικονομικό κέντρο για την αγροτοβιομηχανία, την κτηνοτροφία, το εμπόριο ποτών, φρούτων και λαχανικών. Ωστόσο, η συγκεκριμένη πόλη θεωρείται προπύργιο του καρτέλ των Ναϊτών Ιπποτών, το οποίο επικεντρώνεται στην παραγωγή και διακίνηση μαριχουάνας και συνθετικών ναρκωτικών, ενώ παράλληλα επιδίδεται σε εκβιασμούς και παράνομη εκμετάλλευση μεταλλείων.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης