Η πρώην ηγέτιδα της αντιπολίτευσης στην Ουκρανία, Γιούλια Τιμοσένκο, εμφανίστηκε εξοργισμένη σήμερα για τη μετάδοση, μέσω του Διαδικτύου, μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας της, που όπως υποστηρίζει υποκλάπηκε από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και ένα μέρος της αποτελεί, κατά την ίδια, προϊόν μοντάζ.

Μέσω του λογαριασμού της στο Twitter η Τιμοσένκο κατηγόρησε την FSB, τις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας, ότι αλλοίωσαν τα λεγόμενά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπόθεση αφορά στη δημοσιοποίηση μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας και ηγέτιδα του κόμματος Μπατκίβτσινα μ’ έναν συνεργάτη της, τον βουλευτή του Κόμματος των Περιφερειών Νέστορ Σούφριτς. Στα ηχογραφημένα αποσπάσματα η Τιμοσένκο δηλώνει «έτοιμη να πάρει ένα αυτόματο και να ρίξει στο κεφάλι σε αυτό το κάθαρμα», αναφερόμενη προφανώς στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ωστόσο, το τμήμα του διαλόγου που, όπως λέει, έχει αλλοιωθεί, είναι το σημείο όπου η Ουκρανή πολιτικός προτείνει να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα εναντίον των Ρώσων της Ουκρανίας.

«Τι θα κάνουμε με τα οκτώ εκατομμύρια των Ρώσων που παραμένουν στο έδαφος της Ουκρανίας; Πρόκειται για απόβλητα» αναφέρει ο Σούφριτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα έπρεπε να τους εκτελέσουμε με πυρηνικά όπλα» απαντά η Τιμοσένκο.

Η πολιτικός παραδέχτηκε ότι η συνομιλία αυτή είναι πραγματική, όχι όμως και το μέρος της που αφορά στους Ρώσους στην Ουκρανία, το οποίο υποστηρίζει ότι είναι προϊόν μοντάζ.

«Στην πραγματικότητα, αυτό που είπα είναι: οι Ρώσοι στην Ουκρανία είναι Ουκρανοί. Καλημέρα, FSB. Να μας συγχωρέσετε για το υβρεολόγιο» ανέφερε.

Σ’ ένα τμήμα της συνομιλίας που δεν αμφισβητεί την αυθεντικότητά του, η Τιμοσένκο δηλώνει ότι «θα χρησιμοποιήσει όλες τις επαφές της, θα ξεσηκώσει όλον τον κόσμο για να μην απομείνει από τη Ρωσία ούτε ένας καμμένος αγρός».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:
Τιμοσένκο: Να πάρουμε τα όπλα και να σκοτώσουμε Ρώσους, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014, 22:07

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης